dimarts, 19 de maig del 2020

LLEGIR

RAMON LLULL

Biografia de Ramon LlullRamon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciutat a 1315. ... La filosofia de R. Llull presenta trets molt originals, però pot emmarcar-se en el corrent platònic-agustiniana, que s'oposa amb força a la teoria averroista de les dues veritats, de fe i de raó.
S'han comptabilitzat fins a 265 títols escrits per Ramon Llull, dels quals es conserven tan sols 30 còdexs originals, que inclouen màteries com: FILOSOFIA, CIÈNCIA, EDUCACIÓ, MÍSTICA, RELIGIÓ I LA PREDICACIÓ, GRAMÀTICA, COVALLERIA, NOVEL·LA I POESIA.

ANNA TODD
Ha nascut el el 20 de març de 1989.
Anna Todd: “Es importante que haya sexo en un libro de ...
Autora americana, Anna Todd es va casar amb 18 anys i va treballar com a cambrera i venedora de cosmètics a el mateix temps que preparava els seus primers fanfictions sobre One Direction. Aquests fanfictions, publicats a la plataforma Wattpad en forma de serial, aviat es van convertir en la sèrie de novel·les After.

Utilitzant el pseudònim imaginator1D, l'escriptora va començar a escriure la seva obra "After" el 2013 en Wattpad, on ràpidament es va fer popular. Inicialment es va escriure com un fanfiction inspirat en la banda anglesa One Direction, en particular en un dels seus membres, Harry Styles,  el qual va ser renombrado com Hardin Scott en la novel·la publicada. Finalment s'ha confirmat que la novel·la va ser portada a l'cinema per convertir-se en una pel·lícula (After: Aquí comença tot) que es va estrenar en 12 d'abril de 2019, i serà dirigida per Jenny Gage i protagonitzada per Hero Fiennes-Tiffin i Josephine Langford.
Ha escrit cinc noveles de after. 
FEDERICO GARCÍA LORCA
Va nèixer el 18 d'agost de 1898.
Biografía español. Federico García Lorca, poeta y dramaturgo ...Va ser un poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. Adscrit a l'anomenada generació del 27, és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle xx. Com a dramaturg, se'l considera un dels cims del teatre espanyol del segle xx, juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo.
Va morir executat l'any 1936 després de la revolta militar de la Guerra Civil espanyola, per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.
L'univers lorquià es defineix per un palpable sistematisme: la poesia, el drama i la prosa s'alimenten d'obsessions -amor, desig, esterilitat- i de claus estilístiques constants. La varietat de formes i tonalitats mai atempta contra aquesta unitat, que té com a qüestió central la frustració.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...