dijous, 7 de novembre del 2019

DIA MUNDIAL DEL INVENTOR

UNA RODA:  És un dispositiu en forma disc o torus. Té com a objectiu transmetre el moviment lineal en moviment angular. 
Va ser inventada de manera independent per diverses cultures. ( 3500 aC )
Un dels exemples de com va sortir la idea de fabricar una roda va ser:  en veure com una pedra plana es desplaça de mode dificultós amb comparació amb una pedra més proporcionada en les seves tres dimensions costera avall, o per exemple en les boles de neu, i fins i tot en els troncs de llenya.
Resultado de imagen de evolución de las ruedas

UNA BRÚIXOLA: Té com a objectiu  marcar l'orientació geogràfica mitjançant una agulla que assenyala aproximadament la direcció nord-sud, i est-oest i que es basa en les propietats de les agulles magnetitzades.Va surgir per tal de determinar les adreces a mar obert. 
Hi ha una gran varietat d'opinions sobre qui va ser l'inventor de la brúixola, encara que la gran majoria atribueix aquest artefacte als xinesos, aproximadament cap al segle IX.
Resultado de imagen de evolucion de la brujula
UNA BICICLETA: És un vehicle de propulsió humana que es mou gràcies a la força que es transmet a dues rodes alineades.
En 1817, el baró alemany Karl Christian Ludwig Drais von Sauerbronn va inventar el primer vehicle de dues rodes, al que va cridar màquina errant, precursora de la bicicleta i la motocicleta.
Resultado de imagen de EVOLUCION DE LA BICICLETA
UNA CALCULADORA AUTOMÀTICA: Se li atribueix aLmatemàtic alemany, Wilhelm Shickard en 1630, després d'un període d'uns 30 anys, un francès de cognom Pascal va inventar la primera calculadora digital que portava per nom pascalina, aquesta calculadora funcionava a força d'engranatges i rodes.
S'utilitza és un dispositiu que s'utilitza per realitzar càlculs aritmètics.
Resultado de imagen de evolucion de la calculadora
UN TELESCOPI: Ho va inventar Hans Lippershey i  Galileo Galilei. És un sistema òptic que permet veure objectes llunyans, tot ampliant-ne la seva mida angular i la seva lluminositat aparents.
Resultado de imagen de evolucion del telescopio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...