dilluns, 21 d’octubre del 2019

HALLOWEEN VS CASTANYADA

HALLOWEEN
És una festa d'origen pagà que se celebra la nit del 31 d'octubre i que té les seves arrels en l'antic festival celta de Samhain. ... La celebració que avui coneixem com Halloween és una barreja de la festa pagana de Samhain i la festa religiosa del Dia de Tots Sants.

Es celebra principalment en el món anglosaxó: Estats Units, Canadà, Irlanda i el Regne Unit, amb l'excepció d'Austràlia i Nova Zelanda on la tradició no està tan arrelada.

Fa molts anys, la festa es celebrava a Irlanda quan la temporada de collites tocava a la seva fi i donava començament el "any nou celta" coincidint amb el solstici de tardor. Es creia que durant aquesta nit els esperits dels morts podien caminar entre els vius.

Resultado de imagen de halloween
En els Estats Units, solen posar als jardins moltes carabasses, normalment fetes a mà, i els decoren molt.

Aquest dia es sol anar per les cases a demanar llaminadures. Tracta de trucar a la porta i dir: "¿Truco o Trato?", llavors et diuen una cosa d'aquestes dos i et donen llaminadures. Això si, n'has d'anar disfressat de la temàtica de halloween, és a dir, de por.

CASTANYADA

Resultado de imagen de fotos de la castanyadaÉs una festa popular dels països catalans. Es celebra el dia de Tots Sants, actualment s'ha afegit un dia, del 31 d'octubre a l'1 de novembre.

Es celebra principalment a Barcelona i a tota Catalunya. 

Com s'ha desplaçat a la nit del 31 d'octubre, per sopar es mengen castanyes com a postres. 

En aquets dia, la costum és menjar castanyes i fer tallers sobre la castanyada. Aquests dies es venen molt per les places castanyes.

QUÈ M'AGRADA MÉS A MI?
A mi m'agrada més halloween. A part de que no m'agraden molt les castanyes, m'ho paso molt bé el dia de hallloween. 


Ens solem disfressar els meus amics i jo tots iguals, d'una disfressa de halloween. Avans anavem per les tendes a demanar "Truco o Trato", però ara solem fer unes altres coses, també molt divertides. 

Jo aquest any tinc pensat anar-me al meu poble a celebrar-lo, que sé que m'ho pasaré molt bé, ja que hi ha els quatre dies festa.


divendres, 4 d’octubre del 2019



EL QUE MÉS M’AGRADA

Com os he explicat abans, estic en un equip de voleibol. Fa dos anys que vaig començar.

Abans d’estar en un equip de voleibol, jo feia gimnàstica artística. Feia 5 anys que vaig començar en aquest esport, però ja n’estava una mica cansada i volia canviar d’esport.Resultado de imagen de gimnasia artistica

Estic molt contenta d’haver fet aquest canvi. En dos anys que porto jugant a voleibol, he conegut a moltes persones i n’he aprés un munt de valors. Jo era una persona molt insegura de mi mateixa, i he conegut a persones que m’han fet creure una mica més en mi. El primer any que vaig estar, vaig tenir un entrenador que va confiar molt en mi i en la meva germana, i l’haig d’agrair molt. Després i el que encara és el meu entrenador, m’ha ajudat molt i  m’ha ensenyat molt. M’he esta ensenyant un munt de coses i he  notat molta millora des de el primer dia que estic amb ell. Li dono moltes gràcies per confiar en mi. Jo sóc una persona molt exigent i això a vegades em perjudica perquè m’aplico molta pressió, però tampoc es que sigui dolent.
L’haig d’agrair molt a tothom que ha confiat en nosaltres. I m’ha fet arribar a un equip que aquest dissabte juga amb el Barça!! Jo crec que hi podem guanyar, estic molt segura.
 





A i una de les altre coses de les que m’agrada molt és anar a comprar roba i sabates. A vegades em passa que em poso molt nerviosa perquè em tiro una hora o més intentant buscar alguna cosa que m’agradi i m’acabo anant amb les mans buides, anar a comprar no es tan fàcil com sembla, almenys per a mi... S’ha de tenir molta paciència, i jo d’això en tinc poca.
Resultado de imagen de ropa
 Resultado de imagen de bambas originales

dijous, 3 d’octubre del 2019

Què faré aquest cap de setmana?


Voleu saber què faré aquest cap de setmana?

Aquest cap de setmana ja tinc algunes coses planificades, ja que jugo en un equip de voliebol.
El dissabte juguem contra el Barça a les 10, això significa que m'haig d'aixecar a les vuit per estar allà a les 9. M'agrada molt aixó d'haver de competir contra equips tan bons. L'any passat cuasi guanyem, vam quedar 2-3 amb diferència de l'ultim set a dos punts. Aquest any, encara que siguem un equip nou, si juguem com sabem podem guanyar. 
Resultado de imagen de partidos de voleibol femenino
Per la nit, tenim un aniversari. Li comprarem un regal entre tots. 
Resultado de imagen de fiesta de cumpleaños
Encara que no hem podré quedar molt tar perquè al dia seüent torno a jugar un partit, però no amb el meu equip, si no amb el B perquè són molt poques i ens criden per fer reforç i perquè necessiten a jugadores. A mi la veritat es que m'agrada aixó de jugar amb dos equips, només que després ho noto molt entre setmana, perquè haig de madrugar els dos dies i posar-me a dormir per les tardes no és el meu, mai aconsegeuixo dormir-me.

El cap de setmana pasat ja vam haver de fer el mateix, estaria millor que fossin els dos el mateix dia o una mica més tard.

Crec que ja ha quedat clar que unes de les coses que més m'agraden és jugar a voleibol.
El meu pare té un equip de fútbol i avegades coincidim i ell no ens pot venir a veure o nosaltres a ell, dic nosaltres pequè tinc una germana de la mateixa edat que jo.


LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...