dilluns, 25 de novembre del 2019

25 de novembre al meu institut

Resultado de imagen de 25 de novembreAhir va ser el dia contra la violència de gènere.

En el meu institut vam venir tots vestits de negre en conmemoració a les morts a causa de la violència contra la dona.  També ens van repartir llaços de color lila per qui s'ho volguesi posar. 

A les de menys deu va sonar per megafonia un discurs dels nens i nenes de batxillerat sobre tot el que havia pasat fins al dia d'avui i el que està pasant.
Aqui en teniu el vídeo.


Després a les once menys deu els nens i nenes de 2 ESO van cantar una cançó anomenada La puerta violeta.

Els meus companys i jo també vam fer-nos una foto en memòria per totes aquestes morts de dones inocents i de les que encara aguanten la violència de gènere. 



No significa que perquè destaquem aquest dia més que els altres sigui més important que tots els demés. Volem aconseguir que no fagi falta escollir un dia a l'any per haver de reveindicar aquest tipus de problemes. No hi hauria d'haver més casos de violència de gènere, tot això s'ha d'acabar. 
#niunamenos
#25Noviembre
#orangetheworld
#16dias

dijous, 21 de novembre del 2019

DIA INTERNACIONAL DEL NEN

Es celebra el dia 20 de novembre. És un dia dedicat per a tots els nens i nenes del món. 
Resultado de imagen de dia internacional del niño
Es celebra per destacar els avanços aconseguits,  però sobretot és un dia per cridar l'atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.


Nacions Unides celebra aquest Dia Internacional de l'Infant en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets de l'Infant el 1959 i la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989, el tractat internacional més ratificat de la història.
Porta anys examinant i denunciant els abusos que pateixen petits de al menys 20 països, on la realitat és molt més dura. Violacions, segrestos, treball infantil, nens militars ... Molts petits de països com l'Afganistan, Colòmbia, Nepal, Haití o Birmània són trets de les escoles o directament no tenen l'oportunitat de formar-se i gaudir de la seva infància.

Imagen relacionada
La Convenció dels Drets de l'Infant estableix una sèrie de DRETS: la vida, la salut, l'educació, i el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i que s'escoltin les seves opinions.


COM CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DEL NEN EN 2019
Pictograma sobre los derechos del niño y de la niña

dijous, 14 de novembre del 2019




I GUERRA MUNDIAL

Va ser un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918.

Resultado de imagen de primera guerra mundialEs va deure a l'assassinat de l'arxiduc Francesc Ferran d'Habsburg, hereu a el tron ​​de l'imperi, a mà d'un terrorista serbi a Sarajevo, la capital de Bòsnia i Hercegovina, ocorregut un mes abans.

Els països que van participar en aquesta Guerra van ser:
La Triple Aliança ( Potències Centrals ): Imperi alemán i Austria-Hungría, Italia, més endavant  l'Imperi otomà i el Regne de Bulgària
La Triple Entesa: Regne Unit, França, l'Imperi rus, més endavant es van unir Italia, 
lImperi del Japó, Estats Units

Resultado de imagen de primera guerra mundial triple ententeDe el 28 de juliol de 1914 a l'11 de novembre de 1918 va durar el conflicte bèl·lic. Tal dia com avui es va posar fi a les hostilitats amb la signatura d'un armistici entre els dos bàndols enfrontats: la Triple Entesa i les potències centrals de la Triple Aliança.

Oficialment la Primera Guerra Mundial va culminar el 28 de juny de 1919 quand es va signar el Tractat de Versalles, que va ser lapidari amb Alemanya, assenyalada com la responsable de les desgràcies originades pel combat.

Mujeres fabricando armasEl desenvolupament de la Primera Guerra Mundial va tenir una important sèrie de conseqüències, entre les que més es destaquen el nombre de soldats i civils morts, així com els diversos problemes polítics, econòmics i socials que van derivar d'aquesta situació.
Resultado de imagen de muertos de la primera guerra mundialEntre 1914 a 1919, va costar la vida de 10 a 319 milions de persones i militars. Els russos van tenir més 4 a 6 milions d'ferits, els anglesos 3 milions de ferits i mutilats, els francesos 5,6 milions, Alemanya va patir 6 milions de ferits, els italians 1,6 milions i els serbis 1,7 milions. Les minories també van patir fortes pèrdues, 1.128.000 polonesos.

Durant la guerra la dona va adquirir consciència de la seva capacitat per desenvolupar les habilitats dels homes i va demandar un creixent protagonisme en el mercat laboral.
Van sorgir noves fortunes unes relacionades amb la producció d'armes i l'especulació de queviures. 
Van començar a haber moltes vagues.









dijous, 7 de novembre del 2019

DIA MUNDIAL DEL INVENTOR

UNA RODA:  És un dispositiu en forma disc o torus. Té com a objectiu transmetre el moviment lineal en moviment angular. 
Va ser inventada de manera independent per diverses cultures. ( 3500 aC )
Un dels exemples de com va sortir la idea de fabricar una roda va ser:  en veure com una pedra plana es desplaça de mode dificultós amb comparació amb una pedra més proporcionada en les seves tres dimensions costera avall, o per exemple en les boles de neu, i fins i tot en els troncs de llenya.
Resultado de imagen de evolución de las ruedas

UNA BRÚIXOLA: Té com a objectiu  marcar l'orientació geogràfica mitjançant una agulla que assenyala aproximadament la direcció nord-sud, i est-oest i que es basa en les propietats de les agulles magnetitzades.Va surgir per tal de determinar les adreces a mar obert. 
Hi ha una gran varietat d'opinions sobre qui va ser l'inventor de la brúixola, encara que la gran majoria atribueix aquest artefacte als xinesos, aproximadament cap al segle IX.
Resultado de imagen de evolucion de la brujula
UNA BICICLETA: És un vehicle de propulsió humana que es mou gràcies a la força que es transmet a dues rodes alineades.
En 1817, el baró alemany Karl Christian Ludwig Drais von Sauerbronn va inventar el primer vehicle de dues rodes, al que va cridar màquina errant, precursora de la bicicleta i la motocicleta.
Resultado de imagen de EVOLUCION DE LA BICICLETA
UNA CALCULADORA AUTOMÀTICA: Se li atribueix aLmatemàtic alemany, Wilhelm Shickard en 1630, després d'un període d'uns 30 anys, un francès de cognom Pascal va inventar la primera calculadora digital que portava per nom pascalina, aquesta calculadora funcionava a força d'engranatges i rodes.
S'utilitza és un dispositiu que s'utilitza per realitzar càlculs aritmètics.
Resultado de imagen de evolucion de la calculadora
UN TELESCOPI: Ho va inventar Hans Lippershey i  Galileo Galilei. És un sistema òptic que permet veure objectes llunyans, tot ampliant-ne la seva mida angular i la seva lluminositat aparents.
Resultado de imagen de evolucion del telescopio

LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...