dijous, 21 de novembre del 2019

DIA INTERNACIONAL DEL NEN

Es celebra el dia 20 de novembre. És un dia dedicat per a tots els nens i nenes del món. 
Resultado de imagen de dia internacional del niño
Es celebra per destacar els avanços aconseguits,  però sobretot és un dia per cridar l'atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.


Nacions Unides celebra aquest Dia Internacional de l'Infant en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets de l'Infant el 1959 i la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989, el tractat internacional més ratificat de la història.
Porta anys examinant i denunciant els abusos que pateixen petits de al menys 20 països, on la realitat és molt més dura. Violacions, segrestos, treball infantil, nens militars ... Molts petits de països com l'Afganistan, Colòmbia, Nepal, Haití o Birmània són trets de les escoles o directament no tenen l'oportunitat de formar-se i gaudir de la seva infància.

Imagen relacionada
La Convenció dels Drets de l'Infant estableix una sèrie de DRETS: la vida, la salut, l'educació, i el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i que s'escoltin les seves opinions.


COM CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DEL NEN EN 2019
Pictograma sobre los derechos del niño y de la niña

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...