dijous, 30 de gener del 2020

DIA DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 


Aquesta jornada se celebra des de 1964 i està reconeguda per l'ONU des de 1993. En aquesta data es commemora la mort de Mahatma Gandhi líder nacional i espiritual de l'Índia, assassinat a trets el 1948 per un integrista hindú.Va ser declarat per primera vegada el 1964. Es celebra el dia 30 de gener. 
Resultado de imagen de 30 de enero dia de la pazEl seu objectiu és l'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. En aquest dia, els col·legis i centres es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.
Logo denip.jpgEl missatge bàsic d'aquest dia és: "Amor universal, No-violència i Pau". 
L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra ".
Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per recordar el 30 de gener.
El "Dia Escolar de la No-violència i la Pau" (DENIP), que és difós internacionalment, és una activitat pedagògica que pot ser aplicada per centres educatius dels diferents nivells, professors i estudiants de totes les creences i ideologies que respectin els drets humans.

dijous, 16 de gener del 2020

LA INFORMACIÓ AL PODER

Barcelona destinarà 563 milions a reduir les emissions de CO2 en dos milions de tones. 
Resultado de imagen de Barcelona destinará 563 millones a reducir las emisiones de CO2 en dos millones de toneladas
Barcelona ha declarat oficialment aquest dimecres l'emergència climàtica amb un paquet de 103 actuacions que tenen com a objectiu reduir les emissions d'efecte hivernacle a la meitat el 2030.

"No volem un decret retòric, volem un abans i un després en la lluita contra l'emergència climàtica", i ha dit que caldrà fer el que sigui perquè es compleixin els objectius marcats, pel que ha advertit que caldrà un canvi de paradigma sobre la societat actual.
En total, la reducció arribarà als dos milions de tones de CO2, dels quals una quarta part es vol aconseguir limitant dràsticament l'ús de l'cotxe, encara que no quantifica quants vehicles deixaran de circular. Per a tot el pla, la ciutat invertirà 563 milions d'euros extraordinaris fins 2025.

Puigdemont i Comín assisteixen per primera vegada a una sessió de Parlament Europeu, en directe.

Resultado de imagen de Puigdemont y Comín asisten por primera vez a una sesión del Parlamento Europeo, en directo
Tots dos assisteixen a la primera sessió parlamentària després de la sentència de l'TJUE que reconeix els seus drets com europarlamentaris; el gran absent serà Junqueras.
La sentència de Tribunal de Justícia de la UE del passat desembre ha posat de cap per avall Brussel·les i Estrasburg. Després de moltíssim temps amb les portes tancades, Puigdemont té per fi el que sempre va voler: un reconeixement institucional i una plataforma pública per completar la internacionalització de la causa.

dijous, 9 de gener del 2020

LES MEVES TRADICIONS NADALENQUES

El que més m'agrada del que fem amb la meva familia és que sempre els dies de Nadal ens juntem tots junts. 
Quasi sempre, ens reunim a casa dels meus avis a dinar o a sopar. Em fa molta il·lusió quan ens juntem tots junts. 
També juguem a molts jocs.
Normalment solem jugar al bingo, i ens reunim molts, perqué la germana de la meva àvia viu al mateix edifici i ens juntem las dues families. M'ho paso molt bé.
He de dir que aquest any m'ha tocat el bingo jugant amb la meva familia. 
Una de les altres coses que més m'agrada es que després de sopar ens posem tots a ballar i a cantar. 
El dia de La Nit de Cap d'Any intemtem anar tots en lluentons, ens agraden molt!
Aquest dia es quan més ballem per celebrar que ja és un any nou.
També tenim la tradició de després de les uves juntar-nos amb els nostres amics. No parem de ballar!
Una altre de les coses que més m'agraden és que quan dinem o sopem el mejar està bonísim i a sobre hi ha molt i un munt de coses per probar!
Nosaltres celebrarem tant Para Noel com els Reis Mags, el que més m'agrada és que m'ai perdem la ilusió. 

LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...