dijous, 30 de gener del 2020

DIA DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 


Aquesta jornada se celebra des de 1964 i està reconeguda per l'ONU des de 1993. En aquesta data es commemora la mort de Mahatma Gandhi líder nacional i espiritual de l'Índia, assassinat a trets el 1948 per un integrista hindú.Va ser declarat per primera vegada el 1964. Es celebra el dia 30 de gener. 
Resultado de imagen de 30 de enero dia de la pazEl seu objectiu és l'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. En aquest dia, els col·legis i centres es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.
Logo denip.jpgEl missatge bàsic d'aquest dia és: "Amor universal, No-violència i Pau". 
L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra ".
Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per recordar el 30 de gener.
El "Dia Escolar de la No-violència i la Pau" (DENIP), que és difós internacionalment, és una activitat pedagògica que pot ser aplicada per centres educatius dels diferents nivells, professors i estudiants de totes les creences i ideologies que respectin els drets humans.

2 comentaris:

LLEGIR RAMON LLULL Ramon Llull teòleg, filòsof, poeta i alquimista, va néixer a Palma de Mallorca el 1235 i va morir a la seva ciu...